Totalt Mörker.

Vi hakade på Earth Hour trenden ikväll och stängde av strömmen vid halv nio. I en timma satt vi utan TV och andra faciliteter. Vi hade bara några ljus tända. Egentligen borde man ha en "Earth Hour" varje kväll. Vad skönt det var att slippa massa jobbiga lampor och tråkiga TV-program ! Bara umgås som förr i tiden. Fram för en "Earth Hour" en gång i månaden från NU !

Jingelmannen står på scen.

Helgen kunde inte börja bättre ! Ikväll ska vi för första gången köra en rapattack live på scen inför publik. Jacob fick idén att prova och jag hakade på. Känns fanimej mer nervöst att göra detta inför publik än i TV:n. Den som vill se får bege sig till Blue Moon Bar på Kungsgatan i Stockholm i kväll Fredag runt kl 20. Trevlig helg alla glada människor !

Full på Listerine.

Jag pratade med en kompis som hade sett två ganska unga tjejer sitta i skogen och dricka Listerine ! Ja...ni hörde rätt. Det man sköljer munnen med. Om ni inte visste det så innehåller flaskan alkohol. Nu är inte meningen med det här inlägget att uppmana till att prova utan snarare till att väcka alla sovande ungdomar att ge fan i detta ! Det är mer ok att be farsan eller morsan köpa ut än sitta och pimpla munskjölmedel i brist på folköl eller sprit ! Så ni som tänker festa loss på Listerine i helgen. Lägg ner !

Mordhotad av idiot.

En jäkla massa dårar har hotat här och där under veckan. Känns som om stormen börjar dedarra nu. Nu koncentrerar vi oss på Fredagens attack. Tack alla som tycker det gått för långt med alla hotelser.

Eddie blir skadad under Rapattacken.

I morse råkade jag trampa Eddie på framtassen när vi skulle dra igång Rapattacken. Låten hade precis börjat och Eddie, som har sin plats bakom oss i Vaknastudion, tar några kliv fram och vill vara med och hoppa med oss. Jag märker inget för än det är försent. Min bakdel på skon råkar olyckligtvis tuscha hans framtass. Det blir folkstorm ! Mailen strömmar in under hela förmiddagen från oroliga lyssnare och arga tittare som tycker jag varit en sadistisk djurplågare. En kille vill tex att Josefin Crafoord ska sätta klacken i mitt huvud för det jag gjorde. Ett djursjukhus hörde av sig och erbjöd sig att kolla Eddies hälsa. En arg tant skulle minsann aldrig mer titta på fler attacker. Våran Rapattack, som jag slet med i två dar, var det inte en käft som brydde sig om. Detta säger ju allt om vilken status en hund har i det moderna samhället. Tycker dock att det blir lite galet när reaktionen blir så obehagligt stark och folk direkt sätter upp en på dödslistan och börjar hota. Visst borde väl folk förstå att jag inte avsiktligt försökte skada Eddie.

Alla mina namn.

En del av er har noterat att min länk från Vaknas hemsida på The Voice är felstavad. Där heter länken "ingelmannen" Inget som verkar ha avskräckt folk från att hitta hit. Men herregud...man får väl se det positivt :) Tänk om det stått "grodmannen, pysselgubben, eller jungelkillen" Då hade jag garanterat inte haft en enda besökare. Jag ska fixa till den felaktiga länken inom kort. Mvh, Jingelmannen, Stövelmannen och Pajmannen. (Ja...det är mina binamn :)

Jingelmannen behind the scene.

Har berättat lite om vad jag gör privat. Nu är det dags att dra lite om vad som händer på The Voice bakom kulisserna tänkte jag. Många kanske tror att jag jobbar med Rapattacks från Måndag till Fredag. Då kan jag bara säga: - Herregud om jag hade det så bra :) Sanningen är att jag gör en hel del mer än ni kan ana. För det första producerar jag i stort sätt allt tänkbart ljud som låter mellan våra låtar. Dvs, enkelt förklarat, när en låt tar slut, kommer det ett sk "element" - En sångjingel, en promo, en sweeper etc. Allt det gör jag. Jag har också producerat Vaknas alla vinjetter, som du för övrigt kan lyssna in på Vaknas hemsida på thevoice.se Och som inte det var nog producerar jag även vår nystartade dansstation Radio 1075 som sänder lokalt i Stockholm. Finns att lyssna in på internet naturligtvis. Där gör jag egentligen samma sak som på The Voice. På The Voice använder vi tre olika röster. Sarah Dawn Finer, som fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen det här och förra året, sjunger våra sångjinglar. Max är den mörka rösten som läser all info på svenska. Och så har vi vår kära amerikan Dave, som ger vår station den coola image en del av er kanske uppfattar. Sarah sjöng in ett par hundra acapellor 2005/2006 och som jag fortfarande använder när jag gör en ny sångjingel. Jag parar helt enkelt ihop acapellorna, som ligger i olika tonarter, mot ett beat som ligger i vårt musikaliska sound - RnB eller Hip Hop. Max kommer in en gång i veckan på Fredagar och läser in nästa veckas produktioner. Jag älskar Max. Han tillhör den verkliga speakereliten i Sverige, som inte bara kommer in och läser en text, utan också blixtsnabbt tar regi eller ger regi om så behövs. Slutligen Dave, han skickar en fil varje månad från Chicago med nya inläsningar. Och till sist, det jag är mest känd för - Rapattackerna. Så här kan en vecka se ut för en Rapattack innan den serveras på radion och i TV:n på Fredagar. Måndag - En lugn dag i en Rapattacks liv. Ingenting händer alls :) Tisdag - Jacob har valt en tittare/lyssnare vi ska rappa för och vi väljer låt. Onsdag - Vi spelar in Rapattacken på förmiddagen. Sedan börjar jag producera den. Jag sätter ihop Jacobs olika rappar till en och lägger på mig själv på utvalda ställen, tex i refrängen där jag vanligtvis ligger. Torsdag - Finslipar lite och lägger det färdiga resultatet på en CD som jag repar inför TV sändningen. Fredag - Kommer in vid 06:30 och repar inför sändningen 08:15 Så...det var ett jäkla långt inlägg och den som orkade läsa till slutet kanske blev lite klokare på vad jag egentligen gör en vanlig vecka. Må gott !

Min dotter Elviras liv som modell.

Hösten 2007 hörde en modellagentur av sig och ville ta bilder på vår dotter för ett jobb åt Semper barnvälling. Ett år senare sitter hon på vällingpaket i tusentals svenska hem. Det är ju helt galet ! Så vill ni spana in vällingpaketet lite närmare, glid in i närmsta mataffär och spana efter fullkornsvälling för 1-åringar. För där sitter jingelmannens dotter :)

Vann rätt låt ?

Så var det över. Lite förvånad över att Jacob, som lämnade röster från Norrköping fick minst tid och hade minst att säga förutom att ge poäng. Måns Möller fick ju till det. Jacob såg mest ut som en animerad stimorolgubbe. Hehe...kanske var han nervös får jag väl tillägga till hans försvar. Han hade ju några fler ögon på sig än var han normalt har. Men han skötte det klanderfritt. Jag satt faktiskt och hoppades att Måns Zellmerlöv inte skulle vinna den här gången. Hehe...jag ringde faktiskt in och röstade på den grekiska Sofia med "Alla". Gillade den för den lät, till skillnad från våra standard schlagerdängor, lite mer som gjord för att fresta den europeiska publiken. Många som röstar tänker ju inte på att det måste funka i Moskva. Hela den här medlodiyran är ändå så urspårad så det kan ju inte spela roll om man sjunger på grekiska, turkiska, kinesiska eller klär ut sig som killarna i den där fejkryska pauslåten "Tingaling" Haha...den hade ju för fasen kunnat få bra poäng i Moskva. Folk vill se show, framför en bra låt...eller har jag kanske fel ? Vi borde ställt upp med någon av våra attacker i pausen. Får bli nästa år :) Må gott !

Min tjej Sandra.


Städdag.

Lägenheten behöver verkligen städas idag. Ska göra ett ryck med moppen och samla upp dammråttorna. Tycker dammsuga är rätt roligt.

Min dotter Elvira som nyss fyllde tre år.


Distans till allt.

Min mamma blev svårt sjuk förra helgen och tvingades åka in på sjukhus. Jag har besökt henne flera gånger i veckan. Ibland blir man tvingad at stanna upp, vare sig man vill eller inte. Mitt i bedrövelsen med min sjuka mor kan jag tycka att det är sunt att få perspektiv på tillvaron. Förr eller senare.

Jacob kanske gör en kupp i morgon !

Ni mina vänner, är troligen dom enda som redan nu får veta att Jacob från Vakna kommer vara med i direktsändningen av Melodifestivalen från Globen på Lördag. Han ska presentera något har jag fått veta. Eftersom det är direkt, så kan ju ingen kontrollera exakt vad karln säger och det kanske han utnyttjar hehe... Vem vet...kanske kör han en rapattack eller nått :) Vi får se !

Vart tycker ni är bästa bloggsajten ?

Ge gärna tips om vilka olika bloggsajter som finns. Min tjejs bror skulle lägga in mig på bloggspot först, men det blev nått fel så jag hamnade här istället...Verkar inte som om det går att göra så mycket rent designmässigt på den här bloggen...men det är väl inte så jäkla viktigt...jag skulle ju också kunna blogga på thevoice.se tex...vad tycker ni ?

Elvira gör rapattacks

Min dotter brukar hänga med rätt bra framför TV:n där hemma. Hon är tre år, jag vet. Någon fullfjädrad Mariah Carey är hon inte än...men hon har hunnit skaffa sig några favoritattacker i allafall. Solariebrun tex, den kan hon riktigt bra. För ett par veckor sedan åkte jag in med henne till studion där vi gör alla låtar och så fick hon spela in sin första Rapattack ! I vanliga fall brukar man tala om att "micka upp" för någon som ska sjunga :) I det här fallet fick jag "micka ner". Hon satt på golvet i studion med mikrofonen och hörlurarna på sig. För att det skulle bli en låt av det hela fick hon höra mig och Jacob i lurarna. Sen var det bara att sjunga på. Jag tog bort mig och Jacob i den färdiga låten och så vips !...hade Elvira blivit en Rapattackare :) Ska se om jag kan få upp någon ljudfil på detta senare.

Melodifestivalattacken.

Hej på er där ute. Först får jag väl be om ursäkt för att jag är så urkass på att uppdatera bloggen. Startade den mest på kul för att tjejens brorsa tyckte jag skulle dra igång en typ av blogg. Kom sen på att "shit" man måste ju skriva minst en gång per dag om det ska vara någon mening med detta. Hur som helst får jag tacka att en del ändå hittat hit :) Det är roligt !
Det var jäkligt kul att få göra en helt ny typ av rapattack i morse...hade aldrig kunnat drömma om att vi skulle stå och göra en attack som denna :) Hade varit helt klockrent om bara inte Christer la på luren hehe... Antingen har han mycket att göra eller så är han helt enkelt en riktig torrboll. En annan kul grej tyckte jag var att Paul och jag dansade i slutet...Paul, som har fått så många beundrarmail för att han diggar så "sexigt" till våra låtar...tänkte att han skulle få va med lite idag. I morgon Lördag ska jag ta det helt lugnt för första gången på ett par helger och bara göra minsta möjliga. Har varit ute och flängt en del det senaste helgerna, bland annat på en fest i Göteborg förra helgen...Ps, har ni fler synpunkter på nått kul eller nått...skriv gärna :) 

Idag åker min tjejs lillebror hem till Boden.

Dagarna går fort nu. I Fredags hälsade min tjejs lillebror Jens på hos oss. Han svepte ner med flyg från Norrland och tillbringade helgen med oss. I Lördags åkte vi in till stan och shoppade. Jag, som inte var inställd på att shoppa själv, sögs med av shoppingdjävulen och handlade en massa grejer som jag egentligen nog aldrig hade införskaffat. En skitsnygg tröja från Mouli och en digitalkamera. Köpte även ett par stövlar och världens snyggaste jacka till tjejen. Trodde jag hade karisman att hålla i cashen...men inte då :)  Det som glädjer mig är att jag heller inte ångrar ett endaste inköp. Allt var väl värt pengarna !Jag har precis startat min blogg...

är förmodligen den sista i det här landet som drar igång en :)
Här kommer ni kunna följa vad som händer i mitt liv. Såväl privat som på mitt jobb. Här avslöjar jag hur jag och Jacob varje vecka producerar våra "rapattacks". Hur går det till att göra dom etc...
Vad är en sk "rapattack" ? Enkelt förklarat gör vi en färdigproducerad låt, byggd på en orginallåt med hög igenkänningsfaktor. Så jobbar vi nu iaf. Målet är att folk som lyssnar på låten vi gör ska känna igen orginallåten :) När vi drog igång i Augusti 2008, spelade vi in låtarna på okända bakgrunder. Detta visade sig vara helt ointressant för radiolyssnarna och tittarna så en bit in på hösten beslutade vi oss för att ändra kursen mot att endast bygga våra låtar på instrummentalen av en redan existerande hitlåt. Helt plötsligt vaknade folk till :) Vi borde kanske ha förstått det, men säg något i världen som inte ständigt utvecklas :) Nu...när vi är inne på vårsäsongen har vi kommit så långt att vi t.o.m. kan göra en "attack" på en pophit, en ballad, el en rocklåt. Tänk att bara stå och rappa till Eminem, Snoop Dog, Akon, Lil´Wayne varenda vecka. Folk skulle nog spy ! Istället är tricket att variera sig i låtvalen. En del som brukar kommentera våra låtar på Youtube undrar om vi kör "Live" :) Det borde framgå med all önskvärdhet att vi mimar :) ...så nu har jag avlivat det frågetecknet.

Den senaste attacken gick till en tjej som bara solar hela dagarna. Brukar repetera min del av låten på Torsdagskvällen på en CD som jag manglar tills det sitter. Den här gången blev det lite si och så med repetitionen...hehe...min flickväns bror kom ner från Boden i Torsdagskväll och det var ju så kul så jag glömde bort att repetera. Det fick bli nödlösningen: en timme före sändning.


Här ska jag precis gå in och köra med Jacob :) Kände en bit in i låten att hjärnan inte riktigt va med...men munnen körde ändå :) Jäkligt skum känsla. 

Ha det bra :)

RSS 2.0